Ferratum laina: katso paras tarjous (2024)

Ferratum Bank on Jorma Jokelan vuonna 2005 perustama suomalainen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen suosittuja pieni- ja keskikokoisia pikalainapalveluita. Se toimii osana Frankfurtin pörssiin listattua monikansallista Multitude Bank p.l.c konsernia.

Nykyisellään Ferratum on yksi luotettavimmista pikalainoja tarjoavista toimijoista ja sillä on yli 2 miljoona asiakasta ympäri Eurooppaa, Amerikkoja sekä APAC-alueita. Lainojen lisäksi, yritys tarjoaa myös suositun SweepBank -luottokortin.

Hae lainaa

100 – 4000 € joustoluotto

22-v ikäraja

Puhtaat luottotiedot

Rahat tilille heti

Hae luottokorttia

1- 8 000 € luottoraja

22-v ikäraja

Puhtaat luottotiedot

1600 € kk tulot

Ferratum laina heti tilille

Nykyisellään tyypillisin Ferratum laina on 100 – 4 000 euron suuruinen joustava luotto, joka myönnetään muutaman kuukauden tai vuoden ajalle kerrallaan. Kun asiakas maksaa luottoa takaisin, hänellä on mahdollisuus nostaa uutta lainaa vanhan tilalle. Joustoluoton lisäksi, yritys tarjoaa asiakkailleen myös erilaisia lainatyyppejä kuten pikalainoja, kulutusluottoja ja luottotilejä.

Ennen vuonna 2013 alkaneita lakimuutoksia, pikavippi oli Ferratum tunnetuin tuote, mutta sen jälkeen yritys on siirtynyt jatkuvasti isompien lainasummien pariin. Viimeisen 10-vuoden aikana, pankki on uudistanut toimintaansa sekä tarjoamiaan palveluita jatkuvasti. Viimeisimpänä uudistuksena, se on tuonut markkinoille myös oman luottokorttinsa. Käydään seuraavaksi sitä sekä muita pankin tarjoamia lainatyyppejä hieman tarkemmin läpi, samoin kuin sitä, että minkälaisia ehtoja ne pitävät sisällään.

 

Ferratum joustava

Ferratum joustava on Ferratumin tarjoama lainatuote, joka tunnetaan myös nimillä Ferratum joustoluotto ja Ferratum luottotili. Joustava luotto antaa asiakkaalle ennalta määritetyn luottorajan, jonka puitteissa voi tehdä nostoja tarpeen mukaan. Se toimiikin siis hyvin samalla tapaa kuin luottokortti.

Kun joustoluotto on myönnetty, sitä voi nostaa oman tarpeen mukaan, vaikka vain satasen kerrallaan. Mikään pakko sitä ei ole nostaa ollenkaan ja moni asiakas pitääkin tiliä auki ns. “pahan tilanteen” varalle.

Joustoluotto onkin aivan erinomainen vaihtoehto, jos tarvitset toisinaan ylimääräistä rahaa, mutta et kuitenkaan suuria summia kerralla. Välttämällä liian suuren lainan ottamista kerralla, et joudu houkutukseen käyttää liikaa rahaa. Lisäksi korko koskee vain sitä osaa, jonka nostat käyttöösi.

Ferratum ensilaina

Ferratumin ensilaina on puolestaan pankin uusille asiakkaille suunnattu pienempi lainatuote, jossa on ollut mm. alennettu korko sekä muita etuja. Sen tavoitteena on hankkia uusia asiakkaita Ferratumin palveluiden pariin.

Ensilaina, kuten muutkin kaikki mutkin lainahakemukset jätetään Ferratumin verkkosivujen kautta. Lainan hakuprosessi alkaa sillä, että hakija valitsee lainalaskurista haluamansa lainasumman ja -ajan. Tämän jälkeen täytetään lainahakemus, mikä vie vain muutaman minuutin.

Tarkat ehdot ja yksityiskohdat vaihtelevat korkotason ja kampanjoiden mukaan, joten on suositeltavaa tarkistaa ajantasaiset tiedot Ferratumin verkkosivuilta.

Ferratum Luottokortti

Vuonna 2021, Ferratum lanseerasi uuden SweepBank nimisen brändin, joka tarjoaa kuluttajille joustavaa 1 – 8000 euron luottorajaa. Kysessää on innovatiivinen digitaalinen sovellus, joka sisältää mm. täysin virtuaalisen luottokortin sekä kattavat mobiilipankkipalvelut.

SweepBank -luottokortin avulla Ferratumin asiakkaat voivat tehdä ostoksia sekä verkossa että fyysesti, samoin kuin käteisnostot pankkiautomaateista. Perinteisiin maksukortteihin verrattuna, kortti tarjoaa asiakkailleen myös 1 % koron käyttötilillä oleville säästöille.

SweepBank -luottokortti on varteenotettava vaihtoehto myös sijoittamista ja säästämistä ajatellen, sillä se tarjoaa jopa 4 % vuosikoron käyttäjänsä säästöille. Vaikuttaakin tosissaan siltä, että Ferratum pyrkii haastamaan Bank Norwegiania myös luottokorttipuolella.

Ferratum luottokortti

Ferratum luottokortti on hyvä vaihtoehto joustoluotolle

Ferratum laina vai luottokortti?

Ikäraja ja muut vaatimukset

Ferratumin luotot ja muut lainatuotteet on suunnattu kaikille vähintään 22-vuotiaille henkilöille, joilla on hyvä luottokelpoisuus sekä talous hallinnassa. Tämä varmistetaan  sillä, että yritys tarkistaa hakijan luotto- ja tulotiedot 1.4.2024 voimaan tulleen positiivisen luottorekisterin avulla.

Yllä olevien lisäksi, muita vaatimuksia ovat mm. hakijan vakituinen osoite Suomessa, toimiva matkapuhelinliittymä ja sähköpostiosoite. Lisäksi SweepBank luottokorttia varten yritys odottaa, että hakijalla on vähintään 1600 euron säännölliset kuukausittaiset tulot.

Ferratumin pääkonttori on Maltalla eli tavallaan se tarjoaa lainaa ulkomailta.

Lainan korko

Lainan korko määräytyy aina voimassa olevien korkotasojen mukaan. Tällä hetkellä tarjolla olevissa lainoissa nimellinen vuosikorko on 15 %, johon lisätään vielä 4,50 % viitekorko, jolloin lainan kokonaiskoroksi tulee siis 19,50 %.

Korkomaksujen lisäksi, asiakkailta peritään myös 12 € suuruinen tilinhoitomaksu per kuukausi. Tämä on hieman korkempi kuin perinteisimmillä pankeilla, mutta niihin verrattuna Ferratum tarjoaakin huomattavasti nopeammat lainojen ja luottotuotteiden käsittelyajat.  

Laina-aika

Ferratumin lainatuotteiden  laina-aika vaihtelee tyypillisesti 3:sta 54 kuukauteen, mutta voit halutessasi maksaa lainan pois vaikka kerralla. Toinen vaihtoehto on lyhentää sitä kuukausittain, jolloin lyhennyksen tulee olla vähintään 3 prosenttia lainan ja kulujen yhteissummasta. Ferratumin Kertaluoton (ei tällä hetkellä saatavilla) laina-aika on puolestaan 1–10 vuotta.

Voit valita laina-ajan itse lainahakemuksessa, ja lopullinen Ferratumin hyväksymä laina-aika ilmenee lainatarjouksessa. Laina-aika on hyvä suhteuttaa tarkasti lainasummaan ja omaan maksukykyyn ongelmien välttämiseksi.

Ferratum kokemuksia

Kuten kaikilla pankeilla, myös Ferratumin asiakkailla on sekä positiivisia että negatiivisa kokemuksia asionnista yrityksen kanssa. Olemme koonneet tähän osioon sekä positiivisia että negatiivisia kommentteja, joita asiakkaat ovat yrityksestä sanoneet.

Palvelun nopeus

”Autoni rikkoontui helmikuussa 2024, eikä minulla ollut varaa maksaa yllättäviä auton korjauskustannuksia, joten tarvitsin nopean rahoitusratkaisun. Päädyin ottamaan yhteyttä Ferratumiin, josta sain lainapäätöksen todella nopeasti ja tarvittavat rahat tulivat tililleni vielä samana päivänä. Tämä helpotti stressiäni huomattavasti ja auttoi minua selviämään tilanteesta ilman lisähuolia. En odottanut, että lainan saaminen olisi näin nopeaa ja helppoa!”

Maiju 27, Oulu

Helppo hakuprosessi

”Palkanmaksuni oli yli viikon myöhässä ja se aiheutti akuutin rahapulan, koska en voinut ostaa perheelleni ruokaa. Tarvitsin mahdollisimman nopeasti pienen lainan, mutta olin hieman epävarma hakuprosessista, koska en ollut koskaan ennen sellaista tehnyt. Ferratumin hakulomake oli kuitenkin niin selkeä ja yksinkertainen, että sain täytettyä sen muutamassa minuutissa. En joutunut lähettämään papereita tai tekemään monimutkaisia tarkistuksia, vaan kaikki hoitui kätevästi verkossa. Mikä parasta, tieto lainan hyväksymisestä tuli lähes välittömästi, joten tiesin, että tilanteeni ratkeaa pian. Tällainen vaivattomuus on todella arvokasta, kun on kiire ja tarvitsee rahaa nopeasti.”

Antti 34v, Hämeenlinna

Joustavat lainaehdot

”Ferratumin Joustava -luottotili osoittautui juuri sellaiseksi, mitä tarvitsin. Teen keikkatöitä, joten rahatilanteeni vaihtelee kuukaudesta toiseen ja oli aivan loistavaa, että pystyin nostamaan rahaa juuri silloin, kun sitä eniten tarvitsin. Lainatkin pystyin maksamaan joustavasti takaisin, täysin oman aikatauluni mukaan. Tämä auttoi minua hallitsemaan talouttani ilman, että koin liikaa painetta kiinteistä takaisinmaksueristä.”

Mikko 22v, Joutsa

Korkeat korot

”Hain Ferratumilta lainaa ja olin aluksi todella positiivisesti yllättynyt nopeasta prosessista. Olin kuitenkin hieman pettynyt, kun todellinen vuosikorko oli paljon korkeampi mitä olin etukäteen kuvitellut. Tämä aiheutti minulle lisää stressiä, sillä en ollut varautunut maksamaan niin suuria kuluja. Toivoin, että olisin tiennyt tästä etukäteen, mutta en voi oikein syyttää muita kuin itsenäni, sillä tieto korkotasosta oli selkeästi saatavilla.”

Anneli 47v, Rovaniemi

Luottopäätöksen tiukkuus

”Olin luottavainen, että saisin lainaa Ferratumilta, vaikka minulla ei ollutkaan aivan täydellisen hyvä luottohistoria. Lainaa hakiessani sain lähes välittömästi tiedon, että hakemukseni oli hylätty ilman selkeää syytä. Tämä oli pettymys, sillä olin jo suunnitellut käyttäväni rahat tärkeään hankintaan. Nyt minun piti keksiä nopeasti toinen tapa rahoittaa hankintani.”

Matti, 33v, Helsinki

Ferratum asiakaspalvelu

Ferratumin asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 9-17 välillä. Voit olla asiakaspalveluun yhteydessä Whatsappin, Facebook messengerin, chatin sekä oman tilisi kautta. Asiakaspalvelun lisäksi, voit etsiä vastauksia kysymyksiisi myös heidän tarjoamansa asiakastuki -palvelun kautta. Sieltä löydät mm. vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Ferratum yhteystiedot

Asiakaspalvelun puhelinnumero: 0800 166 208

Asiakaspalvelun sähköpostiosoite: [email protected]

Usein kysytyt kysymykset

Onko Ferratum huijaus?

Ferratum ei ole huijaus, se on pörssilistattu hyvämaineinen pikalainoja tarjoava yritys.

Minkälaisia lainoja Ferratum myöntää?

Vuonna 2024 Ferratum myöntää joustavia luottoja, luottokortteja sekä luottotilejä.

Kuinka nopeasti  voin saada lainan Ferratumilta?

Voit saada lainan jopa saman tunnin aikana

Mikä on Ferratum ikäraja?

Ferratumin lainojen ikäraja on 22-vuotta

Hyödyllisiä linkkejä

Jos sinulla on vaikeuksia maksaa lainojasi takaisin, niin siinä tapauksessa suosittelemme tutustumaan kuluttajille ilmaiseen velkaneuvontaan. Nykyisin tähän tarkoitukseen on tarjolla useita erilaisia vaihtoehtoja, kuten: