Lainaa ulkomailta

Kilpailuta tarjoajat ja hae lainaa ulkomailta. Moni suomalainen ei tiedä, että EU:n myötä heillä on hyvät mahdollisuudet hakea lainaa muistakin, kuin suomalaisista pankeista.


Lainavertailijan tekemän kilpailutuksen avulla voit saada tarjouksia mm. Ruotsalaisilta, Norjalaisilta ja Virolaisilta luottolaitoksilta.

Lainaa ulkomailta heti.

Esimerkki lainasta: Lainasumma 10 000 euroa, laina-aika 10 vuotta, maksuja yhteensä 120. Todellinen vuosikorko on 9,95 %, nimelliskorko 8,6 %, kokonaiskulut ovat 5 543 euroa, ja lainan kokonaissumma on 15 543 euroa. Lainan kesto voi vaihdella yhdestä viiteentoista vuoteen, ja korko voi olla välillä 4 % – 20 %.

Lainavertajilija.com ei itse myönnä lainoja, vaan toimii lainavertailupalveluna, jossa voit kilpailuttaa yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön tarjoamat lainat käyttämällä yhtä ainoaa lainahakemusta.

Lainaa ulkomailta heti

Tekemällä yllä olevan hakemuksen, kilpailutat mm. ruotsalaisia, norjalaisia ja virolaisia pankkeja, jonka jälkeen voit hakea lainaa ulkomailta heti. Kilpailutuksessa on mukana mm. seuraavia pankkeja:

Lainaa ulkomailta norjalaiselta Bank Norwegianilta.
Lainaa ulkomailta norjalaiselta Instabankilta.
Lainaa ulkomailta virolaiselta Bigbankilta.
Lainaa ulkomailta ruotsalaiselta Credigolta.
Lainaa ulkomailta ruotsalaiselta Resurs Bankilta.
Lainaa ulkomailta Norjalaiselta Lea Bankilta.

Bank Norwegian

Bank Norwegian on norjalainen, vuonna 2007 perustettu pankki. Se on erikoistunut digitaalisiin pankkipalveluihin ja erityisesti kulutusluottoihin, luottokortteihin ja säästötileihin. Bank Norwegian toimii useissa Euroopan maissa, kuten Norjassa, Ruotsissa, Suomessa ja Tanskassa.

Instabank

Instabank on toinen suhteellisen tunnettu norjalainen pankki, joka perustettiin n. 10 vuotta sitten, vuonna 2016. Myös se on erikoistunut digitaalisiin pankkipalveluihin, kuten kulutusluottoihin, säästötileihin. Instabank toimii pääasiassa Norjan, Ruotsin ja Suomen markkinoilla.

Bigbank

Bigbank on yksi tunnetuimmista virolaisista rahoituslaitoksista. Se perustettiin vuonna 1992 Tartossa, Virossa. Bigbank on erikoistunut kulutusluottoihin, talletuksiin ja muuhun vähittäisrahoitukseen. Vaikka pankki on virolainen, se toimii myös useissa muissa Euroopan maissa, kuten Latviassa, Liettuassa, Suomessa, Ruotsissa, Saksassa ja Espanjassa.

Avida

Avida Finans on ruotsalainen rahoitusyhtiö. Se on perustettu Ruotsissa ja tarjoaa erilaisia rahoituspalveluja, kuten kulutusluottoja, säästötilejä ja yritysrahoitusta. Avida Finans toimii pääasiassa Pohjoismaissa, erityisesti Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa.

Credigo

Credigo on toinen ruotsalainen rahoitusyhtiö. Se on osa ruotsalaista Northmill Group AB -yhtiötä, joka tarjoaa erilaisia rahoituspalveluja, kuten lyhytaikaisia lainoja ja kulutusluottoja. Credigo on toiminut erityisesti Ruotsin ja Suomen markkinoilla, ja sen palvelut keskittyvät pienten lainojen tarjoamiseen kuluttajille.

Resurs Bank

Resurs Bank on yksi tunnetuimmista Suomessakin toimivista ruotsalaisista pankeista. Se perustettiin vuonna 1977 ja pankki on keskittynyt erityisesti kuluttajarahoituksen tarjoamiseen sekä yhteistyöhön jälleenmyyjien kanssa, rahoitusratkaisujen tarjoamiseksi heidän asiakkailleen.

 

Laina ulkomailta näin:

Mieti käyttötarkoitus ennen kuin haet lainaa ulkomailta.

Mieti käyttötarkoitus

Mihin tarkoitukseen vakuudeton laina tulee? Mikä on sinulle sopiva summa tai laina-aika?

Vertaile tarjoukset tarkkaan, kun haet lainaa ulkomailta.

Tee lainavertailu

Kuka tarjoaa matalimman koron? Kenellä on parhaat ehdot? Mikä sopii sinulle parhaiten?

Nosta rahat tilillesi

Automatisoidun käsittelyn myötä, rahat ovat parhaimmillaan nostettavissa jopa saman päivän aikana.

Lainaa Norjasta

Jos aiot hakea lainaa ulkomailta, niin kannattaa tsekata ensimmäisenä muiden Pohjoismaiden markkinat. Etenkin Norjan lainamarkkinat, jotka ovat kenties koko Pohjoismaiden kilpailullisimmat. Ajoittain, siellä voikin olla tarjolla houkuttelevia lainaehtoja,  kotimaisiin tarjouksiin verrattuna. Lainojen lisäksi, Norjalaiset pankit tarjoavat myös erinomaisia luottokortteja sekä säästötiliratkaisuja.

Mikäli päätät hakea lainaa Norjasta, fiksuinta on edetä kilpailutuksen avulla. Voit saada tarjouksia jopa kymmeniltä eri maissa toimivilta pankeilta. Vertaile saamasi tarjoukset ja valitse paras vaihtoehto.  

Lainaa Ruotsista

Norjan lisäksi, myös Ruotsin laina- ja pankkimarkkinat ovat erittäin kilpailulliset. Tämän ansiosta, sieltä voi löytyä lainoja jopa erittäin kilpailukykyisillä koroilla. Moni ruotsalainen lainanantaja saattaakin tarjota edullisempia ehtoja kuin kotimaiset vaihtoehdot.

Tee yllä oleva kilpailutus ja mikäli saamasi tarjoukset ovat edullisempia kuin suomalaiset vastaavat, niin silloin kannattaa tosissaan harkita, hakeeko lainaa Ruotsista.

Lainaa virosta

Hae lainaa ulkomailta virosta

Kiristyneen sääntelyn myötä, virolaisten pankkien tarjonta Suomen markkinoilla on kokenut viimeisen 10-vuoden aikana melkoisen supistumisen. Aiemmin Virosta tarjottiin erityisesti pikavippejä sekä erilaisia pikalainaratkaisuja.

Lainan hakeminen Virosta voi olla edelleen houkutteleva vaihtoehto joissain tilanteissa, mutta tällöin kannattaa valita hyvämaineinen ja pitkään markkinoilla mukana ollut toimija kuten Bigbank. Suosittelemme kuitenkin vertailemaan lainaehtoja huolellisesti ja harkitsemaan, miten nämä tekijät voivat vaikuttaa taloudelliseen tilanteeseesi pitkällä aikajänteellä ennen päätöksen tekemistä.

Lainaa ulkomailta ilman luottotietoja

Lyhyesti sanottuna, on käytännössä mahdotonta saada lainaa ulkomailta ilman luottotietoja. Luottotiedot ovat keskeinen osa luotonantajan riskiarviota kaikkialla maailmassa.

Vaikka ulkomaiset luotonantajat eivät välttämättä voi tarkistaa lainanhakijan tietoja Suomen luottotietorekistereitä, heillä on usein omat tapansa arvioida hakijan luottokelpoisuutta. Tämä voi sisältää mm. erilaisten asiakirjojen, kuten palkkakuittien, pankkitilin historiatietojen ja mahdollisten vakuuksien arviopapereita.

Helppo laina ulkomailta

Minkälainen on helppo laina ulkomailta? Lainavertailijan kriteerien mukaan prosessin tulisi sisältää ainakin seuraavat osa-alueet, jotta sitä voitaisiin oikeasti kutsua helpoksi:

  1. Suomalaisen osoitteen tulisi riittää. Usein tilanne on kuitenkin se, että ulkomainen pankki edellyttää, että hakija asuu pysyvästi siinä maassa, jossa lainahakemus tehdään. Mikäli osoite on muualla, suurin osa luotonantajista voi olla haluttomia myöntämään lainaa.
  2. Lainan hakemisen täytyy onnistua suomen kielellä. Lainan hakemiseen liittyvä kommunikointi ja dokumentaatio tapahtuvat yleensä lainanantajan kotimaan kielellä.
  3. Lainsäädännön tulisi olla helposti ymmärrettävää. On mahdollista, että lainan ehtoja säätelevä lainsäädäntö poikkaa suomalaisesta lainsäädännöstä jopa merkittävästi. Tämä voi aiheuttaa lisähaasteita, jos et tunne kyseisen maan sääntöjä.
  4. Laina tulisi myöntää euroissa. Jos laina myönnetään toisessa valuutassa kuin euro (esimerkiksi Puolan zloty tai Ruotsin kruunu), hakija altistuu valuuttariskille. Valuuttakurssin vaihtelut voivat vaikuttaa merkittävästi lainan takaisinmaksun kustannuksiin.
  5. Lainan tulisi olla vakuudeton. Jos ulkomainen lainanantaja vaatii vakuuksia tai takauksia, niin niiden toteuttaminen voi olla monimutkaisempaa kansainvälisissä tilanteissa.
  6. On tärkeää varmistaa, että ulkomainen luotonantaja on asianmukaisesti lisensoitu sekä valvottu kyseisessä maassa. Tämä vähentää riskiä joutua tekemisiin epäluotettavien toimijoiden kanssa.

Suomalaista lainaa ulkomailta

Tiesitkö, että saatavilla on myös suomalaista lainaa ulkomailta? Esim. Ferratum on suomalainen rahoituslaitos, joka toimii Maltalta käsin. Heidän tarjoamansa lainat vaihtelevat muutamasta tuhannesta eurosta aina 30 000 euroon saakka, ja laina-aika voi olla 1-10 vuotta. Lainaa voivat hakea yli 22-vuotiaat henkilöt.

Ferratum erottuu perinteisistä lainanmyöntäjistä tarjoamalla joustavampia rahoitusratkaisuja. Heidän lähestymistapansa korostaa vastuullisuutta lainojen myöntämisessä, ja he pitävät tärkeänä, että asiakkaalla on riittävät taloudelliset edellytykset lainan takaisinmaksuun. Lisäksi Ferratum tarjoaa palveluja, jotka auttavat asiakkaita arvioimaan taloudellisia riskejä ja laatimaan budjetteja.

Tarkista korko, laina-aika ja kulut

Kun haet lainaa ulkomailta ja ilmoitat haluamasi laina-ajan, pankin ei ole pakko hyväksyä sitä. He saattavat jopa tehdä sinulle vastatarjouksen erilaisella takaisinmaksuajalla. Näin ei kuitenkaan yleensä käy, mutta kannattaa joka tapauksessa tutustua lainatarjouksiin äärimmäisen tarkasti.

Vähintään yhtä tärkeää on myös tarkistaa ja ymmärtää tarjouksen todellinen vuosikorko. Vakuudettomilla lainoilla on aina nimelliskorko, jonka enimmäismäärää Suomessa säätelee valtio. Vaikka nimelliskorko ei voi ylittää lakisääteistä maksimitasoa, todellinen vuosikorko voi silti olla tätä korkeampi, koska siihen sisältyvät myös lainan muut kulut.

Kun vertailet tarjouksia, käy siis huolellisesti läpi, mitä niissä sanotaan todellisesta vuosikorosta ja siihen liittyvistä kuluista.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on vakuudeton laina?

Vakuudeton laina on suosittu lainatyyppi, jossa lainanottajan ei tarvitse asettaa mitään omaisuutta, kuten asuntoa, autoa tai muuta arvokasta esinettä lainan vakuudeksi.

Voiko vakuudettoman lainan maksaa ennenaikaisesti takaisin?

Kyllä, Suomessa kuluttajansuojalaki suojelee kuluttajia, ja useimmat lainantarjoajat eivät peri lisäkuluja ennenaikaisesta takaisinmaksusta, erityisesti kulutusluotoissa.

Tyypillisesti takaisinmaksuaika vaihtelee muutamasta kuukaudesta useisiin vuosiin ja se voidaan räätälöidä täysin lainanottajan tarpeiden mukaan.

Miten lainakorko määräytyy?

Lainakorko määräytyy lainatyypin, lainanottajan taloudellisen tilanteen ja markkinaolosuhteiden mukaan. Tällä hetkellä korkotaso on n. 4 – 20 % välillä.

Voiko vakuudeton laina auttaa maksamaan vanhoja lainoja pois?

Kyllä, vakuudeton laina voi auttaa maksamaan vanhoja lainoja pois, ja tätä kutsutaan usein velkojen yhdistämiseksi tai refinanssoinniksi. Tämä tarkoittaa, että otat uuden lainan, jolla maksat pois olemassa olevat lainat, jolloin sinulle jää vain yksi laina maksettavaksi.

Vakuudeton laina työttömälle?

Jos saat ansiosidonnaista tai muuta säännöllistä työmarkkinatukea ja sinulla on puhtaat luottotiedot, niin sinulla on hyvä mahdollisuus saada myös vakuudeton laina. Huomioi kuitenkin, että työttömänä vakuudettoman lainan saaminen voi olla vaikeampaa ja lainan ehdot voivat olla tiukemmat tai kalliimmat.

On tärkeää arvioida tarkasti oma taloudellinen tilanne ja varmistaa, että lainan ottaminen on järkevää ja vastuullista. Kilpailuttamalla lainat löydät kuitenkin todennäköisesti parhaan mahdollisen ratkaisun.

Hyödyllistä tietoa

Ennen ulkomaisen lainan hakemista, sinun voi olla viistasta tutustua myös muutamaan Eurooppalaiseen resurssiin:

Euroopan kuluttajakeskus tarjoaa tietoa ja neuvoja rajat ylittävästä kaupasta EU-maiden välillä, mukaan lukien rahoituspalvelut. Heidän kauttaan saat myös apua mahdollisissa ongelmatilanteissa, jos lainanantaja ei noudata sääntöjä tai sopimusehtoja. Euroopan keskuspankki tarjoaa puolestaan tietoa EU-rahapolitiikasta, joka voi vaikuttaa lainaehtoihin, kuten korkoihin ja valuuttakursseihin.