Yhdistelylaina: kilpailuta tarjoajat ja yhdistä lainat (2024)

Moni suomalainen on ottanut kallista lainaa usealta eri tarjoajalta, mutta ei tiedä, että yhdistelylaina voisi tarjota ratkaisun ylikorkeisiin korkoihin ja muihin kuluihin.

Tältä sivulta pääset kilpailuttamaan yhdistelylainaa tarjoavat pankit ja keräämään lisätietoa siitä, miten tämä lainamuoto toimii sekä kuka on oikeutettu hakemaan sitä. Yhdistä lainat jo tänään, niin säästät jopa tuhansia euroja vuodessa.

Täytä hakemus ja yhdistä lainat

Esimerkki lainasta: Lainasumma 10 000 euroa, laina-aika 10 vuotta, maksuja yhteensä 120. Todellinen vuosikorko on 9,95 %, nimelliskorko 8,6 %, kokonaiskulut ovat 5 543 euroa, ja lainan kokonaissumma on 15 543 euroa. Lainan kesto voi vaihdella yhdestä viiteentoista vuoteen, ja korko voi olla välillä 4 % – 20 %.

Lainavertajilija.com ei itse myönnä lainoja, vaan toimii lainavertailupalveluna, jossa voit kilpailuttaa yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön tarjoamat lainat käyttämällä yhtä ainoaa lainahakemusta.

Yhdistelylainaa tarjoavat pankit ja luottolaitokset:

Axolaina on lainavertailussa mukana

Hae yhdistelylaina näin:

Hae yhdistelylaina ja säästä tuhansia euroja.

Kartoita nykyiset lainasi

Selvitä kaikkien lainojesi yhteenlaskettu kokonaissumma, ehdot, korot ja jäljellä olevat maksuajat.

Tee realistinen budjetti ja hae sitten yhdistelylaina.

Tee realistinen budjetti

Budjetin avulla voi arvioida, kuinka suuren summan voi käyttää kuukausittain yhdistelylainan lyhentämiseen

Kilpailuta tarjoajat

Kilpailuta lainantarjoajat

Täytä Lainavertailijan hakemus, sillä se kilpailuttaa lainasi automaattisesti useilla lainanantajilla.

Mikä on yhdistelylaina?

Yhdistelylaina on rahoitusväline, joka mahdollistaa useiden pienempien lainojen, kuten pikavippien, joustoluottojen, kertalainojen ja pikalainojen yhdistämisen yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Se on suunniteltu auttamaan velallisia, koska sen avulla, on mahdollista maksaa kalliskorkoiset velat ja luotot kerralla pois – keskittämällä ne yhteen lainaan. Samalla myös lainan hallinta helpottuu ja taloudellinen tilanne voi parantua useampaa kuin yhtä kautta.

Hae yhdistelylaina ja yhdistä lainat sekä pikavipit.

Hyödyt pähkinänkuoressa

✅ Alhaisemmat korot ja kulut: Yhdistämällä lainat voit saada alhaisemman koron, mikä vähentää kuukausittaista lainanhoitokulua.

✅ Yksinkertaistettu lainanhallinta: Maksat vain yhtä lainaa, mikä helpottaa talouden hallintaa ja budjetointia.

✅ Joustavuus ja räätälöinti: Voit valita laina-ajan ja ehdot, jotka sopivat parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseesi.

Yhdistelylainan kustannukset

Vaikka yhdistelylaina tarjoaakin useimmiten säästöjä, sekään ei ole täysin ilmainen vaihtoehto. Erityisesti vakuudettomissa lainoissa korot voivat olla korkeita, sillä ne kattavat lainanantajan ottaman suuremman riskin. Tämä on silti huomattavasti halvempi vaihtoehto kuin pikavippi, mutta myös yhdistelylainan valinnassa kannattaa olla tarkka.

Toinen virhe, jonka moni kuluttaja tekee on liian pienen kuukausierän ja liian pitkän maksuajan valinta. On ymmärrettävää, että matalammat kuukausikulut voivat houkutella, mutta se kuitenkin kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia. Pyri siis maksamaan lainasi ja luottosi aina mahdollisimman nopeasti pois!

Yhdistelylainan ehdot

Yhdistelylainan saamiseksi lainanhakijan taloudellinen tilanne käydään hyvin tarkasti läpi pankkien toimesta. Erityisesti positiivinen luottorekisteri on työkalu, jonka avulla he arvioivat hakijan taloudellista tilannetta, kuten tuloja, olemassa olevia velkoja ja luottotietoja.

On tärkeää, että lainanhakija itse arvioi kykynsä hoitaa yhdistelylainaa, jotta vältetään taloudelliset vaikeudet tulevaisuudessa. Lisäksi, jos yhdistelylainaa haetaan omasta pankista, pankki voi vaatia reaalivakuuksia, kuten kiinteistöjä, jotka voivat tarjota alhaisemman koron mutta sisältävät riskin vakuuksien menettämisestä maksukyvyttömyystilanteessa.

Miksi yhdistelylaina kannattaa kilpailuttaa?

Kun harkitset lainojen yhdistämistä, on ensiarvoisen tärkeää kilpailuttaa lainat. Tämä tarkoittaa sitä, että sama hakemus menee yhtäaikaisesti useille eri pankeille ja lainanantajille, jotka sitten tarjoavat omat lainatarjouksensa.

Hakemuksen lähettämisen jälkeen, saat useita lainatarjouksia, joista voit valita omaan tarkoitukseesi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Tämä toimintamalli tekee prosessista sekä nopeaa että tehokasta, jonka lisäksi varmistat sen, että saat taloudellisesti järkevimmän ratkaisun, joka auttaa säästämään rahaa pitkässä juoksussa.

Paras yhdistelylaina

Yksinkertaisesti sanottuna, paras yhdistelylaina on se, jonka avulla säästät kaikista eniten rahaa. Jotta löytäisit itsellesi parhaan yhdistelylainan, lainavertailu on tehtävä äärimmäisen huolellisesti.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla yhteydessä kymmeniin eri pankkeihin, koska Lainavertailja tekee suurimman työn puolestasi. Lainahakemuksemme avulla, sinulla on mahdollista saada tarjous lähes 40 eri lainantarjoajan kautta.

Voit täyttää hakemuksen täysin huoletta, sillä tarjousten pyytäminen ei sido sinua mihinkään. Parhaimmillaan voit kuitenkin löytää sopivan yhdistelylainan, joka maksetaan tilillesi jopa saman päivän aikana ja pääset eroon kalliista erillisistä lainoista.

Paranna mahdollisuuksiasi saada yhdistelylainaa

Voit ensinnäkin käydä tekemässä itsellesi Uscoren maksuttoman luottotieto arvion. Se arvioi pisteesti luoton hakijana 1-100 asteikolla ja on täysin ilmainen. Tämän avulla voit katsoa mikä aspekti sinun lainanhaussa voi olla eniten esteenä lainan saannille. Kun tiedät mihin asiaan petrata, esimerkiksi luottokorttien vähentäminen, saat paremmin jatkossa lainaa kun selviät yhdellä luottokortilla jatkossa.

Halvin yhdistelylaina

Halvimman yhdistelylainan avulla, laina-ajan kokonaissäästöt voivat nousta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Selvittääksesi sen, että mikä on kaikkein halvin yhdistelylaina, sinun tulee tarkastella sitä, mitkä ovat eri vaihtoehtojen todelliset vuosikorot.

Todellinen vuosikorko on luotettavin mittari lainojen vertailussa, sillä se kertoo, että mitä muita kuluja laina sisältää pelkkien korkokustannuksten lisäksi. Vaikka lainasi korko olisi nimellisesti 4 %, todellinen vuosikorko voi olla huomattavasti sitä korkeampi.

Vertailemalla eri lainatarjousten todellisia vuosikorkoja, voit löytää markkinoiden halvimman yhdistelylainan. Muista, että pienikin ero koroissa voi merkitä suurta säästöä, mitä pidempi laina-aika on kyseessä.

Varma yhdistelylaina

Vaikka täysin varmaa yhdistelylainaa ei ole olemassa, on silti olemassa useita keinoja, joilla jokainen voi parantaa omia mahdollisuuksiaan positiiviseen lainapäätökseen.

  • Selvitä nykyisten lainojesi koko jaa tee budjetti niiden takaisinmaksusta
  • Pidä huoli luottotiedoistasi
  • Hanki säännöllisiä tuloja
  • Lähetä lainahakemus useisiin pankkeihin ja rahoituslaitoksiin.

 

Pankit ja luottolaitokset arvostavat erityisesti hyvää taloudellista asemaa ja säännöllisiä tuloja. Mikäli nämä ovat kunnossa, niin parannat merkittävästi mahdollisuuksiasi saada yhdistelylaina.

Vakuudellinen vs. vakuudeton yhdistelylaina

Vakuudelliset yhdistelylainat ovat yleensä halvempia kuin vakuudettomat, koska niissä on pienempi riski lainanantajalle. Niiden nostaminen on kuitenkin sallittua vain silloin, jos sinulla on mahdollisuus käyttää vakuuksia, kuten asuntoa, metsää, jne.

Vakuudettomissa lainoissa korot ovat aina korkeammat, mutta monelle ne voivat olla ainoa vaihtoehto, jos vakuuksia ei ole käytettävissä.

Laina-aika ja kokonaiskustannukset

Laina-ajan pituus vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin. Lyhyempi laina-aika tarkoittaa yleensä vähemmän korkokuluja mutta suurempia kuukausieriä.

Pidempi laina-aika jakaa maksut pidemmälle ajalle, mutta kokonaiskustannukset kasvavat. Onkin todella tärkeää, että tasapaino kuukausierän suuruuden ja kokonaiskustannusten välillä löytyy.

Lainojen yhdistäminen voi säästää tuhansia euroja

Pikavippi ja pikalaina ovat oikeasti hyviä vaihtoehtoja akuutin rahantarpeen paikkaamiseen, mutta ne voivat muuttua ongelmaksi, jos niitä ei makseta ajoissa pois. Pahimmassa tapauksessa tilanne saattaa johtaa jopa luottotietojen menetykseen. Tämä on tilanne, johon et halua missään nimessä joutua, sillä niiden palauttaminen on pitkä ja raskas prosessi.

Kalliit pikavipit kannattaakin vaihtaa jo hyvissä ajoin huomattavasti edullisempaan yhdistelylainaan. Yhdistelylainassa todellinen vuosikorko on parhaimmassa tapauksessa reilusti alle 10 %, kun pikavipeissä se on aina vähintään 19,5 %. Ero voi olla siis helposti yli kaksinkertainen ja euroissa mitattuna tämä tarkoittaa jopa kymmeniä tuhansia.

Lainojen yhdistäminen tuo säästöjä - hae yhdistelylaina.

Milloin yhdistelylaina ei ole paras ratkaisu?

Yhdistelylaina on yleensä hyvä vaihtoehto, mutta kaikkin tarkoituksiin se ei kuitenkaan sovi. Mikäli taloudellinen tilanteesi on todella synkkä, sinun voi olla järkevää kääntyä takuusäätiön puoleen.

Takuusäätiön takaama pankkilaina tai sosiaalinen luotto ovat esimerkkejä kohtuukorkoisista velkajärjestelylainoista, joiden ehdot, korot ja takaisinmaksuajat ovat usein edullisempia kuin yhdistelylainoissa. Ne on vartavasten suunniteltu taloudellisesti haavoittuvien auttamiseksi. Valitettavasti näihin ohjelmiin on todella haastavaa päästä mukaan, korkeasta hakijamäärästä johtuen.

Usein kysytyt kysymykset

Mistä yhdiselylaina on mahdollista hakea?

Pankeista, rahoituslaitoksista, vertaislainapalveluista ja useista online-palveluista.

Onko parempi ensin säästää vai hakea yhdistelylainaa?

Jos lainojen korkokulut ylittävät säästämisen tuomat voitot, on suositeltavaa maksaa lainat ensin. Jos taas säästämisestä kertyvät voitot ovat suuremmat kuin lainojen korkokulut, kannattaa keskittyä säästämiseen.

Voiko pankista hakea yhdistelylainaa?

Voit hakea yhdistelylainaa myös omasta pankistasi, mutta pankki saattaa vaatia reaalivakuuksia lainalle. Nämä vakuudet ovat usein kiinteistöjä tai arvopapereita, kuten talletuksia tai osakkeita. Mikäli lainan takaisinmaksu epäonnistuu, pankki voi myydä nämä vakuudet lainan kattamiseksi.

Miten lainojen yhdistäminen toimii?

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa useiden olemassa olevien lainojen korvaamista yhdellä uudella lainalla. Tämä voi auttaa säästämään korkokuluissa, yksinkertaistaa talouden hallintaa ja mahdollisesti alen