Korkolaskuri

Korkolaskuri laskee lainasi kuukausierän suuruuden ja kertoo sekä koron- että lyhennyksen osuuden kuukausimaksusta.

Lainavertailijan Korkolaskuri

€0.00

Korkolaskuri auttaa sinua laskemaan lainan kulut.

Lainan korkolaskuri

Sivustolta löytyvä lainan korkolaskuri on suunnitteltu auttamaan sinua kuukausittaisen taloutesi hallinnoinnissa. Laskurin avulla voit testata myös sen, että mitä tapahtuu, jos korkotaso nousee / laskee tai haluat maksaa lainasi nopeammin / hitaammin takaisin.

Laskuria voi hyödyntää erilaisten lainatyyppien, kuten asuntolainojen, opintolainojen, autolainojen tai muiden henkilökohtaisten lainojen takaisinmaksun simuloinnissa. Korkolaskuri hyödyntää laskelmassaan tasa-erää.

 

Miten korkolaskuri toimii?

Korkolaskuri toimii, kun syötät seuraavat tiedot:

  1. Lainamäärä: Lainan alkuperäinen summa.
  2. Korkoprosentti: Vuotuinen korkoprosentti, joka ilmaisee lainan kustannukset vuodessa.
  3. Laina-aika: Aika, jona laina maksetaan takaisin.

 

Laskuri laskee näiden tietojen perusteella sen, kuinka suuret kuukausittaiset korkokulut sekä lainan kokonaiskustannukset ovat.

Jos olet ottanut aiemmin korkeakorkoisen lainan, niin tee lainavertailu Lainavertailijan avulla. Mikäli sinulla on useita pienempiä lainoja, niin voit myös yhdistää lainat yhdeksi isommaksi kokonaisuudeksi. KKV kertoo, että kuluttajalle myönnetty laina voi olla 2024 enimmillään 19.5 % suuruinen.

Lainan korkolaskuri auttaa laskemaan lainasi kuukausikulut

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on kiinteä korko ja miten se eroaa muuttuvasta korosta?

Kiinteä korko pysyy samana koko laina-ajan, mikä tekee tulevista maksuista ennakoitavia. Muuttuva korko voi vaihdella laina-aikana markkinakorkojen mukaisesti, mikä voi johtaa kuukausierien suuruuden muutoksiin ylös- tai alaspäin.

Miten korkoprosentti vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin?

Korkeampi korkoprosentti tarkoittaa suurempia korkokuluja laina-ajan kuluessa, joten lainan kokonaiskustannus kasvaa. Pienempi korkoprosentti taas tarkoittaa alhaisempia korkokuluja ja siten pienempiä kokonaiskustannuksia.

Voinko neuvotella lainani koron uudelleen?

Lainan korkoa voidaan neuvotella uudelleen esim. silloin, jos olet parantanut luottokelpoisuuttasi tai markkinakorkojen yleinen taso on laskenut. On täysin ok olla yhteydessä omaan lainantarjoajaan ja pyytää matalampia korkoja tai vaihtoehtoisesti kilpailuttaa omat lainat ja siirtää ne toiselle lainantarjoajalle kokonaan.

Mikä ero on annuiteetilla, tasa-erällä ja tasalyhennyksellä?

  • Annuiteettilainassa maksat samansuuruisia eriä koko laina-ajan. Jokainen maksuerä sisältää sekä korkoa että lyhennystä. Alussa suurin osa maksusta menee korkoihin ja vain pieni osa lyhentää pääomaa, mutta laina-aikaa kuluessa tilanne kääntyy toisin päin: korko-osuus pienenee ja pääoman lyhennys kasvaa. Tämä takaisinmaksutapa on yleinen asuntolainoissa.
  • Tasaerälainassa maksat kiinteän summan korkoa ja lyhennystä joka kuukausi, mutta toisin kuin annuiteettilainassa, lyhennysosuus pysyy samana koko laina-ajan. Koska korko lasketaan aina jäljellä olevasta pääomasta, korko-osuus pienenee ajan kuluessa, mikä tarkoittaa, että kokonaismaksu pienenee laina-ajan edetessä. Tämä lainan takaisinmaksutapa on harvinaisempi.
  • Tasalyhennyksessä maksat saman määrän pääomaa jokaisessa erässä, mutta maksettavan koron määrä lasketaan jäljellä olevasta pääomasta, joten se vähenee ajan kuluessa. Tämä tarkoittaa, että maksat eniten lainan alussa, ja maksuerät pienenevät vähitellen. Tämä takaisinmaksutapa voi sopia esimerkiksi tilanteisiin, joissa odotat tulojesi kasvavan tulevaisuudessa.